All Energy Day: Innovation for the Next Generation

Tijdens de All Energy Day op donderdag 5 maart in Den Haag staat innovatie voor de energievoorziening van de toekomst centraal. All Energy Day is een interactief congres, georganiseerd door studenten van de Energy Club van de TU Delft.

Door organisatie All Energy Day

  
Een essentieel onderdeel van de huidige maatschappij is energie. In een huishouden is energie niet meer weg te denken, transport is grotendeels afhankelijk van benzine of kerosine en de economie zou niet kunnen draaien zonder elektriciteit. Dat betekent dat er flink moet worden nagedacht over de energievoorziening van de toekomst. De Energy Club van de TU Delft organiseert op donderdag 5 maart
de vierde, jaarlijkse editie van de All Energy Day in de Fokker Terminal in Den Haag. Het thema is ‘Innovation for the next Generation’, waarbij wordt gefocust op de pijlers Engineering, Policy, Design en Entrepreneurship.

Energieplan voor de toekomst

“Wij geloven in een multidisciplinaire kijk op de energietransitie”, vertelt Rianda Molenaar van het All Energy Day bestuur. “Niet alleen zullen we expliciet ingaan op de specifieke pijlers waarmee we energie van verschillende kanten belichten. Ook willen we verschillende expertises en achtergronden motiveren de handen ineen te slaan om onze energievoorziening te verduurzamen. Zo kunnen we samen werken aan een sterk energieplan voor de toekomst.” Daarbij gaat het binnen de pijler Engineering onder meer om ‘zal ons zeewater de huishoudens van Nederland binnenkort van energie voorzien?’. Een interessant vraagstuk binnen de pijler Policy is ‘werkt het huidige Europese energiebeleid?’ Op kleine schaal is wellicht ook veel bereiken door het duurzaam ontwerpen van huizen, met de vraag ‘is iedere stad in de toekomst zelfvoorzienend?’. Een belangrijke kwestie voor een Entrepreneur is ‘Hoe kom je van businessplan tot een gezond en succesvol bedrijf in de wereld van duurzame energie?’.

Interactief congres geleid door Twan Huys

Op het evenement zullen er grote en middelgrote spelers uit het bedrijfsleven, de politiek en studenten vanuit heel Nederland aanwezig zijn. Deze dag zullen innovatieve ideeën en mogelijkheden op het energiefront worden gedeeld en worden netwerken gecreëerd voor de toekomst. Molenaar: “Om dit te bereiken hebben we een interactief programma samengesteld dat bestaat uit inspirerende sprekers, workshops van verschillende bedrijven, debat en pitches. Verder is er een wedstrijd waarin startende ondernemers in een pitch hun product en visie demonstreren.”

Dagvoorzitter Twan Huys (bekend van onder andere Collegetour en Nieuwsuur) zal ervoor zorgen dat de verschillende programma onderdelen goed op elkaar aansluiten en zal pittige vragen stellen aan het publiek. Allard van Hoeken, afdelingshoofd van Nieuwe Energie bij Bluewater Energie Service, is een van de sprekers tijdens het evenement. Hij was verantwoordelijk voor de lancering van het Tidal Energy project van Bluewater in 2014 bij Texel. In zijn verhaal zal hij toelichten hoe de offshore bedrijven invulling kunnen geven aan de energietransitie.

Inschrijven kan via www.allenergyday.nl. Via Facebook en Twitter blijft u op de hoogte van de updates van het evenement. Inschrijven voor het presenteren van uw innovatieve idee of het houden van een workshop kan via pitch@allenergyday.nl

19 januari 2015