Groene stroomversnelling komt eraan

Een duurzame samenleving ligt binnen handbereik. Samenwerking en inzet op een variëteit aan mogelijkheden zullen ontwikkelingen in een groene stroomversnelling brengen, verwacht Mira Huussen directeur New Energy van Essent.

Door Marieke Raven

Sinds februari staat Mira Huussen aan het roer van de afdeling New Energy bij Essent. De afgelopen maanden heeft ze zich met haar teams Electric Transportation en Innovations georiënteerd op wat ze de komende jaren gaan doen. Voor Essent zijn deze onderdelen de 'broeikas' op het gebied van innovatie in duurzame mobiliteit en energie.

Essent ziet zichzelf als pionier op het gebied van elektrisch rijden. De energiemaatschappij heeft ongeveer 35 elektrische auto's voor de deur staan voor haar medewerkers. Hiermee laat ze zien dat deze manier van vervoer geen toekomstmuziek meer is.

Volgens Huussen komt de ontwikkeling in een stroomversnelling wanneer de autofabrikanten rond de jaarwisseling met betaalbare middenklasse auto's komen.

Huussen: "Binnen het netwerk [van Essent] zijn we voortdurend op zoek naar de nieuwste technologieën om te verduurzamen, te vergroenen en om te besparen. Wanneer ze interessant zijn voor de energiesector, pakt Essent ze op en ontwikkelt ze verder tot een commercieel product." Een voorbeeld is groene stroom of rijden op groen gas (dat ontstaat bij vergisting van bijvoorbeeld rioolslib, mest of gft-afval).

Bekijk het PDF-bestand met het hele artikel

Dit artikel is onderdeel van het nummer Duurzame mobiliteit langs de meetlat, september 2010. Ontwikkelingen rond duurzame mobiliteit volgen elkaar in een razend tempo op en investeringen lopen in de miljarden. Tijd om de balans op te maken. Change Magazine legt in haar nieuwe publicatie duurzame mobiliteit langs de meetlat. Met wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers nemen we de balans op.

13 september 2010

De artikelen van Change Magazine worden door onze eigen redactie vervaardigd. Ze zijn vrij te gebruiken, gaarne met bronvermelding. U kunt zich ook gratis abonneren op Change Magazine. Het volgende nummer ontvangt u zonder kosten in de brievenbus.