Voor de fietser die niet zonder zijn mobiele telefoon kan

Iedereen kent het wel: een belangrijk moment waarop je mobiele telefoon echt onmisbaar is, maar dat deze precies op dat moment leeg is. Onze mobiele telefoon is onderdeel van ons dagelijks leven geworden en daarom is het van groot belang dat de batterij te allen tijde genoeg energie heeft. Binnenkort hoef je je nooit meer druk te maken over de status van de batterij, want dan komt de Loady op de markt. Ideaal voor de fietser die niet zonder zijn mobiele telefoon kan!

Door Linsey Jepma

Hoe het werkt

De Loady is een trendy fietslamp en tegelijkertijd oplader voor je mobiel. Hij maakt gebruik van de spanning die afkomstig is van de dynamo. Doordat de lamp gebruik maakt van led-technologie (en dus minder energie verbruikt dan "normale" verlichting), is het ook mogelijk om de lamp aan te zetten terwijl deze je mobiel aan het opladen is. Eerdere loady-achtigen haalden de markt wel, maar hadden niet de mogelijkheid om de mobiel op te laden terwijl het licht brandt. Ook is het met de Loady mogelijk om andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een iPod of navigatiesysteem, op te laden. Reden genoeg voor de gebroeders Knotters om patent aan te vragen voor dit idee. Na 5 jaar zwoegen en zweten komt hij dan eindelijk binnenkort op de markt.

Voor- en nadelen

Bij de Loady moet je fietsen om de mobiele telefoon op te kunnen laden. Ideaal dus voor op fietsvakanties of tijdens het forenzen per fiets. Ook is het milieuvriendelijk, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van energie (behalve van kilocalorieën). Minder kosten en een betere fietsconditie dus. En uiteraard niet te vergeten: een opgeladen batterij die de hele dag nog mee gaat! Een nadeel: je moet nogal een aantal uren op de fiets doorbrengen voordat je mobieltje weer helemaal opgeladen is (3 à 4 uur om bij een snelheid van 12 tot 15 km/h). Maar zeg nou zelf: tegenwoordig zijn we met z'n allen zo fanatiek om onze goede voornemens (zoals in conditie blijven) elk jaar weer waar te maken, dat het alleen maar een goede stimulans is om dit ook daadwerkelijk te blijven doen.

Loady komt in het najaar op de markt. Kijk voor meer informatie op www.loady.nl

26 maart 2012