Fijne feestdagen en een goed 2012!

Namens iedereen bij Change Magazine wensen wij u fijne feestdagen en een goed en groen 2012! Wat brengt volgend jaar? En wat zouden wij graag in 2012 op het gebied van klimaatverandering of duurzaamheid zien?

  

Change Magazine wordt Change Platform. Een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van klimaatverandering - van natuur tot bouwen, van energie tot water en landbouw. Door professionals van alle raakvlakken met elkaar in contact te brengen, werken we aan adaptatie en mitigatie 2020.

2012 belooft een groene toekomst voor het Seinwezen, een industrieel erfgoedpand in Haarlem. Change Magazine's hoofdredacteur Baud Schoenmaeckers is initiatiefnemer van de aankoop en verduurzaming van het pand. In 2014 wordt het eeuwfeest van het Seinwezen in een verduurzaamd pand gegeven! Meer weten of zelf meedoen? Kijk op www.seinwezen.nl

Wat zouden wij graag zien in 2012?

Het is moeilijk om na de magere resultaten van de top in Durban te blijven geloven in een mondiale, politieke oplossing voor klimaatverandering. Voor ons is de hoop in 2012 voornamelijk gevestigd op (lokale) overheden, bedrijven en organisaties die niet afwachten, maar vol voor duurzaamheid gaan. Niet bij de pakken neerzitten, maar het verschil maken!

Doorbreek de 'circle of blame' om serieus werk te maken van duurzame kantoren en woningen. Kies radicaal voor hybride of elektrische auto's. Trek aandacht voor de rol van vrouwen om een duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden een boost te geven. En denk buiten kaders om: hoe kunnen we bijvoorbeeld menselijke kracht inzetten om energie op te wekken?

Zoals u ziet: genoeg om naar uit te kijken. Proost op een mooi, goed en duurzaam 2012!

Redactie Change Magazine
Baud Schoenmaeckers
Maartje Smeets
Jaco Boer
Ria de Wit
André Brasser
Daniëlle van Gils

22 december 2011