De vrijblijvendheid voorbij

Fietssnelwegen, bussen op aardgas, elektrische veegwagens, autodeelprojecten. Je kunt niet zeggen dat gemeenten niet volop bezig zijn met duurzame mobiliteit. Toch is het in het totale klimaatbeleid nog een ondergeschoven kindje.

Bekijk het PDF-bestand met het hele artikel

Lees ook het artikel "Wat doen gemeenten aan duurzame mobiliteit?". In alle gemeenten is na de lokale verkiezingen van dit jaar inmiddels een nieuw bestuur samengesteld. Wat zijn de afspraken op het gebied van duurzame mobiliteit? Change Magazine ging op onderzoek in Haarlem en Arnhem.

Dit artikel is onderdeel van het nummer Duurzame mobiliteit langs de meetlat, september 2010. Ontwikkelingen rond duurzame mobiliteit volgen elkaar in een razend tempo op en investeringen lopen in de miljarden. Tijd om de balans op te maken. Change Magazine legt in haar nieuwe publicatie duurzame mobiliteit langs de meetlat. Met wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers nemen we de balans op.

13 september 2010

De artikelen van Change Magazine worden door onze eigen redactie vervaardigd. Ze zijn vrij te gebruiken, gaarne met bronvermelding. U kunt zich ook gratis abonneren op Change Magazine. Het volgende nummer ontvangt u zonder kosten in de brievenbus.